Weboldalunk működéséről tájékoztató

Kedves Szülők és Pedagógusok!

Nagy örömünkre elkészült az Óvoda web oldala: www.budajenoiovi.eu, www.budajenoiovi.hu

Célunk, hogy lépést tartva a kor elvárásaival, naprakész információs kapocs legyen ezen weboldal a szülők és az óvoda között, valamint a nagyvilág is ismerje meg a mi kis kincseinket.

Az óvoda általános bemutatásán túl szeretnénk, ha a hagyományainkat, szokásainkat is megismernék az oldalra látogatók és a kis ovisok minden napjaiba is kapnának betekintést.

Az oldal szülői segítséggel, az óvodásaink rajzaival díszítve jött létre. Színei, képei gyermekeink jókedvét, játékosságát és ügyességét tükrözik.

A Kapcsolat oldal kiválasztásakor az óvoda alapvető adatait olvashatjuk és direkt levélküldésre is lehetőségünk nyílik az Óvodai vezetés felé.

A weboldal tartalmaz mind nyilvános, mind zárt, belépéshez kötött oldalakat.

A zárt oldalakat csak az óvodába járó szülők és pedagógusok láthatják előzetes regisztráció és jogadást követően.

Zárt oldalakra belépve az eseményekről készült fényképek, videók, leírások óvoda csoportonkénti bontásban érhetőek el. A SZÓSZ munkájáról ezidáig számot adó Szószóló is formát vált, és ezentúl a az óvoda weboldalán – SZÓSZ aloldalain – fogja megjelentetni beszámolóit, tájékoztatóit.

Az események ütemezését, áttekintését a naptár felület is lehetővé teszi, ahol az adott napra kattintva megjelenik a hozzá rendelt esemény, rendezvény.

Az Óvoda vezetésének tájékoztatói, dokumentumai is mind a szülőket igyekszik informálni.

Partnereink, támogatóink az óvoda vezetés munkáját és a szülőket egyaránt segítik, támogatják.

A Kezdőoldalon a menüsor alatt megjelenő banner sávban lehetőség van adott eseményekre való felhíváson túl reklám adatokat is megjelentetni. Ezen megjelenést A Budajenői Óvodásokért Közhasznú Alapítvány támogatása esetén van lehetőség közzétenni. A weboldalon az Alapítványról, annak működéséről, beszámolóiról is olvashat a látogató.

Az oldal felső részében direkt belépési lehetőség biztosított az adott óvodai csoportok (Micimackó, Bambi, Misimókus és Pillangó) zárt oldalaira. A belépéshez szükséges regisztrációt az oldal jobb alsó részében található Regisztráció részben lehet megtenni. Regisztrációt követően a rendszergazda megadja a szükséges belépési jogosultságokat a zárt oldalak megtekintéséhez. Kérjük a belépési jelszót biztonságosan kezelni, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a gyermekekről készült fényképek, videók, óvodai csoport beszámolók, elszámolások ne legyenek a „nagyvilág” számára publikusak, azokat mások ne nézegessék, ne használják fel semmilyen más célra.

Kérünk Mindenkit, hogy az Internetes nagyvilág oldalait kizárva az óvodai rendezvényeken készült képeket, írásokat ezentúl kizárólag ide töltse, töltesse fel! Képek, adatok feltöltése kizárólag Óvodai vezetés jóváhagyásával történhet, ezért a feltölteni kívánt képeket, dokumentumokat USB kulcson adjátok át az óvónénik részére.

Elfelejtett jelszó? Ez esetben válassza ki ezt a menüpontot az oldal jobb alsó részében és belépési nevét, vagy e-mail címét megadva kérjen új jelszót, amit bejelentkezést követően átír és megjegyez.

Az oldal alsó részében helyet kapott a hasznos oldalak ajánlása, ami az óvoda vezetésének szemléletével megegyező, szülők, pedagógusok által ajánlott oldalakat tartalmazza.

Az oldal alsó része mindig naprakészen, listaszerűen, folyamatosan frissülve mutatja az oldalra kikerült „Friss bejegyzéseket”.

Címszavak alapján is van lehetőség a weboldal tartalmai között keresni, válogatni. Keresésre további lehetőség az ablak jobb oldali részben, a naptár felett elhelyezett kereső használata, melybe tetszőleges tartalmat beírva a rendszer megmutatja a találati listát.  Amennyiben nem csak az aktuális élménybeszámolók érdeklik, akkor a Hírek / Archívum menüpontot kiválasztva az oldalra kitett beszámolók közül időrendben válogathat, olvasgathat.

A Galériák megtekintése a Főoldalon mindenki számára publikus, az adott csoportok zárt oldalai alatt pedig belépési jogosultsághoz kötődik. A Galériák időrendben események szerinti albumokban tartalmazzák a képeket. A mini képekre kattintva kinagyítható albumot kapunk, melyet egyszerű navigációval lapozhatunk, szükség szerint bezárhatunk a kép jobb felső sarkára kattintva. A főmenübe történő visszajutást a képek, illetve album alatt megjelenő szöveges link segíti.

A Zárt oldalakra belépve az ablak jobb oldali részében a Naptár alatt van lehetőség elolvasni az Üzenetfalat, mely az óvó nénik aktuális tájékoztatásait tartalmazza. Itt lehet elérni az  Adok-veszek oldalt is, amivel az óvodai szülők egymás közötti támogatását igyekszünk segíteni.

A Sajtószobában megtekinthetőek, letölthetőek a Kisbíró lapszámai, valamint azon újságcikkek, amelyekben az Óvodánkról írnak.

Partnereink felsorolásában többek között szerepel a védőnő és a gyermekorvos is, akik letölthető dokumentumokkal segítik a szülőket a tájékoztatásban, szükséges döntések meghozatalában.

További terveink az oldal működésével kapcsolatosan:

  • Tervünk, hogy az oldalon keresztül elindítsunk egy Hírlevél szolgáltatást is, hogy az óvodai faliújságon túl, azt akár kiváltva naprakészen tájékoztatást, informálást kapjon minden kedves Szülő.
  • Tervünk, hogy az Étkeztetés adatai, havi-heti menü az oldalon keresztül is elérhetővé váljon.
  • Tervünk, hogy a betegség és távollét bejelentés is ezen oldalon keresztül, elektronikusan legyen dokumentálva.
  • Tervünk, hogy weboldalunkkal óvodánk működtetéséhez további támogatókat, szponzorokat találjunk.

Minden észrevételt, véleményt, konstruktív javaslatot szívesen fogadunk és várunk!

Vélemény, hozzászólás?