Védőnő

Gyarmatiné Fekete Csilla – Területi Védőnő
E-mail címe: vedono@budajeno.hu
Telefon: 26/371 074,  06 30/9003006
Tanácsadó címe: Budajenő, József A. u. 2.

Hasznos dokumentumok, tájékoztatók:

Kedves Szülők!

Az 51/1997. (XII.18.) NM rendelet a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatok igazolásáról, illetve a 49/2004. ESzCsM rendelet előírja a csecsemők, kisgyerekek életkorhoz kötött védőnői státuszvizsgálatát.

A védőnői státuszvizsgálat 1, 3, 6 hónapos korban, valamint 1, 2, 3, 4, 5, 6 éves korban végzendő. A vizsgálat során a védőnő a gyermek testi, pszichomotoros, mentális, szociális fejlődését, valamint az érzékszervek működését (hallás, látásvizsgálat), a mozgásszervek állapotát (különösen a talp és a tartási rendellenességeket) vizsgálja.

Tekintettel arra, hogy a szűrővizsgálatokat a szülő jelenlétében a védőnői tanácsadóban végezheti a védőnő, a vizsgálatra időpontot egyeztetni szükséges!

A státuszvizsgálat alkalmával a szülőnek lehetősége van felmerülő kérdéseinek megvitatására a védőnővel. Amennyiben a szűrővizsgálaton eltérést tapasztal a védőnő, javaslatot tesz a szülőnek a további vizsgálatok elvégzésére.

Tanácsadások ideje:

  • Szerda 10-13 óráig (bejelentkezés nélkül)
  • Csütörtök 15-17 óráig (bejelentkezés esetén)

Lépjen velem kapcsolatba!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Az üzenet elküldése előtt válaszoljon az alábbi kérdésre!

babamasszazs