Tűzoltósági bemutató 04.29-én

2013. április 29-én hétfőn 09:00-12:00 óra között a óvodások részére csoportonként Tűzoltósági bemutató lesz megtartva az Óvoda és a Templom közötti téren.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság I-II-XII. Kerületi Parancsnokság  munkatársai fognak érkezni egy régi, de felújított tűzoltó kocsival, amit ki lehet majd próbálni. Az élmény még hitelesebbé tételéhez tűzoltónak is be lehet majd öltözni, a  tűzoltók hoznak gyermek méretű tűzoltó ruhákat is.

Készülnek fényképek is, és aki szeretne az utólag rendelhet majd belőlük: akár fényképet, vagy fényképes bögrét, játékot.

Az eseményről készített ovis fotók a csoportok Galériáiban tekinthetők meg.

Veterán tűzoltó autó az óvodában

 Az élménnyel gazdagodott II. kerületi Tűzoltósági látogatást követően 2013. április 29-én tűzoltók egy 45 éves, felújított veterán Mercedes típusú tűzoltó autóval érkeztek hozzánk, melyet csoportonként vehettek birtokba a gyerekek.

A bemutató idejére a gyerekek gyerekméretű tűzoltóruhát vehettek fel, így rövid ideig igazi tűzoltónak érezhették magukat. A csoportok lelkesen, érdeklődően hallgatták a tűzoltók bemutatását, akik a tűzoltó autót kívülről – belülről megmutatták nekik. Különböző eszközökkel ismerkedhettek meg a gyerekek (pl.: tömlővel, csákánnyal, poroltóval, légző maszkkal stb.), amelyek mind a tűzoltók munkáját segítik (a tűzoltás alkalmával). A szakemberek nyomatékosan felhívták a gyerekek figyelmét a tűz veszélyére, játékosan „gyakorolták”, mit kell tenni tűz esetén.

Jutalmul a gyerekek beülhettek a tűzoltó autóba.

A rövid ismertetés után minden gyerekről készült egy-egy fénykép teljes tűzoltó „felszerelésben”.

 Kurucz Viktória

Nagycsoportosok kalandjáról külön beszámoló készült !