Terápiás kutyák az oviban

Nem mindennapi eseménnyel zárult június második hete az óvodában, a gyerekek terápiás kutyákkal találkozhattak. Már kora reggel izgatottan várták a pillanatot, hogy megismerkedhessenek velük. Büszkén mesélték egymásnak, hogy kinek milyen állata van otthon, mi a neve, milyen fajta.

Csoportonként vettünk részt a programon, ami az óvoda udvarán, a focipályán került megrendezésre.

Eleinte megszeppenve ültek a padokon és méregették a három kutyust a gyerekek. Aztán, ahogy hallgatták a szabályokat, hogy mit is kell tenni, ha kutyával találkozunk, úgy váltak egyre bátrabbá.

Mikor sorban köszöntötték őket a kutyusok, szinte már minden arcon mosoly látszott és simogatással hálálták meg a kedves közeledést. Ámulva figyelték, mi mindent megtesznek gondozójuk kérésére az állatok. Láthatták, hogyan ülnek, fekszenek, hallhatták, hogyan morognak és ugatnak a kutyák parancsszóra. Sőt a bátrabbak még pacsit is kérhettek tőlük.

A vállalkozó szelleműek egy akadálypályán is végigkísérhették a kutyusokat, kerülhették velük a bójákat, átbújtathatták az alagúton, leültethették egy karikába őket.

A foglalkozás végére búcsúzóul már mindenki megsimogatta a kutyusokat és a félénkebb gyerekekben is megfogalmazódott a gondolat, hogy az ember leghűségesebb barátja nem más, mint a kutya. Többen tértek haza azzal a kéréssel: „Én is szeretnék egy kiskutyát!”

Köszönjük a tartalmas, hasznos bemutatót Dr. Sátor Áginak, Dr. Csorba Endréné Herczeg Dóra  Klárának és a kutyáknak.