„ Rendőrnap” az óvodában

„ Rendőrnap” az óvodában

 

Hagyományteremtő jelleggel, az idén ősszel első alkalommal szerveztünk „Rendőrnapot” az óvodában. Nagy izgalommal tekintettünk a nagy nap elébe, ami minden várakozásunkat felülmúlta.

A délelőtt első felében a gyerekek nyelvén jól tudó, felkészült szakemberek tartottak ismertetőt a rendőr és a rendőrség munkájáról, bemutatót a rendőr legérdekesebb munkaeszközeiből /rendőrautó, golyóálló mellény, hatástalanított pisztoly, rohamsisak, gumibot stb. /.

A „Misi Mókus”/ kis /csoportos gyerekek nagyra nyílt szemmel, félénken figyeltek az első pár percben. Tartózkodásuk azonban hamar érdeklődéssé változott, mikor végre beülhettek a rendőrautóba és megnyomhatták a sziréna piros gombját.

A „Pillangó”/kis – középső/ csoportos lányok fokozott aktivitása meghozta a fiúk kedvét, akik közül a bátrabbak megfogtak egy-egy fegyvert vagy felpróbálták a golyóálló mellényt az igen csak súlyos rohamsisakkal.

A „Mici Mackók” /nagy-középső/ sorban álltak, hogy mindent a kezükbe foghassanak, felpróbálhassanak, hogy beülhessenek a rendőrautóba és megszólaltathassák annak szirénáját.

A „Bambi” nagycsoportosok már „okos” kérdésekkel is meglepték a rendőröket.

  • Megbüntetik a rendőrt, ha gyorsan vezet?
  • Mikor használhatja a pisztolyát?
  • Mit csinálnak a golyóálló mellénnyel, ha már nagyon lyukas?
  • Haza vihetik a golyót, amit az erdőben találnak?

A délelőtt zárásaképpen rendőrkutyás bemutatót nézhettünk meg. A gyerekek feszült figyelemmel figyelték Kleopátra kutyát, aki „gazdája” minden utasítását pontosan, fegyelmezetten hajtotta végre, csak hogy kedvenc labdáját megkaphassa.

Köszönjük ezt a tartalmas délelőttöt Horváth Ádám rendőr törzsőrmester-körzeti megbízottnak és a Budaörsi Rendőrkapitányság szervezésben, lebonyolításban részt vett dolgozóinak.

Bernáth Mihályné, óvodapedagógus