Nyílt hét a nagycsoportban

Nyílt hét a nagycsoportban

Március végén, utolsó alkalommal betekintést nyertünk nagycsoportosaink ovis életébe. Az első gondolat, ami szülőknek, nagyszülőknek eszébe juthatott, hogy milyen hihetetlenül gyorsan megnőttek, Ők, a Misi Mókus csoportos gyerekek.

A hétfői nap reggelén megtudtuk, hogy melyik család merre kirándult a hétvégén, vagy épp hol ünnepeltek születésnapot, de volt olyan család, ahol kis nyuszik születésének örülhettek a gyerekek.

Rita néni költöző madarak visszatéréséről, a kert műveléséről, valamint a tavasz első virágairól szóló foglalkozásain figyeltük, hogy a gyerekek milyen okosan, fantasztikusan ügyesen vesznek részt a beszélgetésben, időnként szüleik számára is új információkat nyújtva a minket körülvevő természetről.

A torna foglalkozás – melynek során minden testrészüket megmozgatták – izgalmas sorversennyel zárult.

A gyerekek jókedvű lelkesedéssel, néhol foghíjas mosollyal, igyekeztek minél több játékos feladatot kialkudni Klári néni zeneovi foglalkozásán. Ezen a napon volt Andris születésnapja is. Az almába tűzdelt gyertyák, a szülinapos kívánság énekét daloló, Őt körül álló csoporttársak és végül az asztaltársak jókívánságai, mind nagyon kedves hagyomány.

Tündi néni játékos német kezdeményezéséből, a közös mesélésből, éneklésből, anyanyelvi játékokból megtapasztalhattuk, hogy a gyerekek német nyelvismerete sokat bővült a tavalyi évhez képest.

Míg négy éve a néptánc foglalkozáson még azon izgultunk, hogy csemeténk ügyesen, vagy egyáltalán követi-e a lépéseket, most már annyira szépen táncoltak együtt Györgyi néni vezényletével, hogy igazi élmény volt Őket nézni. Bizony, ovisaink lelkesedését olykor már az is fokozhatja, ha a szívüknek kedves párral sikerül táncolniuk.

Gyerekek és szülők nagy örömére csütörtökön Vali óvónéni is meglátogatta a csoportot.

Egy korszak lassan lezárul, gyermekeink végérvényesen kezdik kinőni a csoportszobában elhelyezett játék bútorokat, sőt még a székeiket és asztalaikat is, egyértelművé téve, hogy hamarosan várja Őket az iskola.

Vermes- Bártfai Zsuzsanna