Nyílt hét a Micimackó csoportban – 2013.

Nyílt hét a Micimackó csoportban

Kislányunk, Lujzi, már második éve jár az óvodába, kisközépsős lett! Idén is izgatottan vártuk a nyílt hetet, hogy egy-két órára mi is bepillantást nyerjünk vidám ovis életébe.

Még a reggeli készülődés is gördülékenyebben ment ezeken a napokon,  hiszen  Anya és Apa nem sietett dolgozni, hanem együtt maradtak vele az oviban.  Lujzi életében először önállóan válogatta össze kis ruhácskáit és egyedül öltözött fel.

A szépen dekorált, barátságos csoportszobában üldögélve nézhettük a kis ovisok önfeledt játékát, megfigyelhettük, hogyan  barátkozik, viselkedik kortársaival,  megmutathatta kedvenc játékait, babáit, meséit. Éva néni, Bori néni és Marika néni szeretettel irányították a kis csoportot, kérésükre a játékok számunkra hihetetlen gyorsan kerültek vissza a polcokra, kosarakba, hiszen a foglalkozások csak szép rendben kezdődhettek.

Klári néni tartotta zeneovit, gyermekkorunk  már-már elfeledett énekeit csalta vissza emlékezetünkbe. Miközben a gyerekek körben állva lelkesen fújták a „Süss fel Nap” énekét, valóban kiderült az ég. Jó volt látni, mennyire élvezik a közös éneklést, körtáncot, lelkesen  jelentkeztek hunyónak, majd izgatottan várták, vajon előkerül-e az eldugott plüss állatka a babakocsiból énekük (és Éva néni) segítségével.

A külső világ megismerése foglalkozás Bori néni  vezetésével zajlott. A gyermekek egymás szavába vágva, okosan sorolták a baromfi állatok testrészeit, majd az állatok német nevét is próbálgatták kiejteni. Az előre kivágott állatkákat szép színesre kiszínezve ragasztották fel a hatalmas óriás baromfiudvar plakátra.

Gyermekek és szülők egyaránt izgatottan várták a néptáncot. Györgyi néni lépéseit utánozva járták a csárdást, karikást, palotást, a kislányok, kisfiúk párba állva pörögtek, forogtak, tapsoltak. A tiszta ének és gyönyörű hegedűszó feledhetetlen hangulatot keltett mindegyikünkben.

Éva néni segítségével a gyerekek a Gomba alatt című mese hőseivé változtak át, kis hangyaként, pillangóként, nyusziként bújtak be az esernyőből átalakított piros pettyes gomba alá, hogy meg ne ázzanak. A mese végén együtt oldották meg a rejtélyt, hogy mindez csak a gomba növekedése miatt volt lehetséges.

Szülőként nagyon hálásak vagyunk Éva néninek, Bori néninek és Marika néninek, hogy gyermekeink ilyen nyugodt, szeretetteljes, barátságos légkörben élhetik ovis éveiket!

 Kár, hogy egy évben csak egyszer van nyílt hét a csoportban!

Hertel Katalin, szülő

Képek a Micimackó Galériában