Nem szeretem állatok az óvodában

Nem szeretem állatok az óvodában

Nagy izgalommal várták a Bambi és a Misi- Mókus csoportos óvodások Ági nénit, dr Sátori Ágnes állatorvost, aki már sokadik alkalommal látogatott el hozzánk azzal a céllal, hogy a mindennapjainkban talán nem túlzottan ismert, csendes, apró élőlényekkel kössenek barátságot az ovisok.

Eszünkbe nem jutna, hogy egy cicát, vagy egy kutyát nem szeretnek a gyerekek, hisz nap,mint nap kukucskálnak ki az óvoda udvaráról,mikor téved arra egy négylábú kedvenc?  Akkor miért félünk, irtózunk mégis egy- egy állattól?

Ági néni lisztkukacokat mutatott a kezében, mire körbeért már volt, aki helyesnek mondta a tekergő állatkákat. Megtudtuk, hogy a barna tücskök nem csak a mesében hegedülnek, a szakállas agáma pár jól érzi magát nálunk vendégségben. Müzli, az egérke is szívesen szaladgálna, de lehet, nem bírnánk megfogni a csoportszobában. Az ezerlábúnak igaz csak 360 lába van, azokkal nagyon ügyesen mászik Ági néni kezén. Azt igazán nem sok kisgyerek gondolta volna, hogy a tyúkok a dinoszauruszok ma élő rokonai.  A kezdeti ” fújokból”végül az lett, hogy meg kellett kérni a gyerekeket, ne fogják meg az állatkákat, inkább beszélgessünk hasznosságukról, védelmükről.

Izgalmas délelőttöt töltöttünk együtt új barátainkkal, és nem volt kisgyerek, aki ne kérdezte volna:

„Mikor jön újra Ági néni?”

Köszönjük a sok élményt, a „szeretem” állatok látogatását!

Vén Erika,  Bambi csoportos óvó néni