Karácsonyi vásár az óvoda előtt

Karácsonyi vásár az óvoda előtt

December elején karácsonyi hangulat költözött az óvoda előtti sétányra. Két sátorban fért csak el az a sok minden, amit az óvó nénik, és a lelkesebb szülők készítettek az idei karácsonyi vásárra.

A vásár első napján az időjárás is kegyes volt hozzánk, még a nap sugarai is be- bevilágítottak a sátorba és sötétedés után is csillagfényes, szép esténk volt. Sokan válogattak a szebbnél szebb alkotások közül és itt vásároltak, hogy karácsonyi díszbe öltöztessék otthonukat, támogatva ezzel az óvodát. Újdonságként mind a négy csoport készített valamit, a gyertyatartó, kekszházikó, mazsolából fűzött dísz és varrott fenyőfa nagy sikernek örvendett, csak egy-két darab maradt belőlük a második nap végére.

Sokan sütöttek felajánlásként süteményt, így idén a finomságokból is lehetett válogatni, amihez a gyerekek forró karácsonyi puncsot, a felnőttek pedig forralt bort kortyolhattak. Többen hosszasan jó hangulatban időztek itt, beszélgettek, hallgatták a karácsonyi zenét.

A vásár második napján az időjárás megmutatta, hogy már decembert írunk és süvöltő széllel megérkezett a fogcsikorgató hideg. Kitartásunkat sokan jutalmazták, és a hideg ellenére is megálltak egy rövid időre nézelődni, vásárolni. Mi pedig bebizonyítottuk, hogy nincs az a zord szél, amit ne lehetne meleg ruhába öltözve átvészelni és kitartottunk egészen addig, amíg a csendes sötét este le nem szállt a falura.

Képek a Galériában!

Mancherné Benke Borbála