Karácsony az óvodában, 2013

Karácsony az óvodában

Már az adventi időszak kezdete óta lázas készülődés folyt az óvoda falai között. Minden csoport versekkel, énekekkel, a nagyobbak Betlehemes játékkal készültek a karácsonyi ünnepségre. Az advent szó jelentése is ez: várakozás, készület valamire.

Ahogy hétről- hétre meggyújtottuk az adventi koszorún a gyertyákat és közeledett a karácsony, egyre szebben szóltak a versek, tisztábban az énekek, az egész óvoda karácsonyi díszbe öltözött és a szívekbe öröm költözött. Hiszen megérkezett, amire várakoztunk.

Az angyalok karácsonyfával és sok szép ajándékkal lepték meg a kicsiket és nagyokat. Az ünnepség reggelén a gyerekek csodálkozva járták körbe a fát, számolgatták rajta a díszeket, találgatták, hogy melyik csomag, milyen ajándékot rejthet. Minden az ünnepről szólt, felcsendültek az ismert karácsonyi dallamok és a gyerekek, mint kis angyalok, arcukon boldog mosollyal adták elő műsorukat. Mind a négy csoport készített ajándékot a szülőknek, a meghívott vendégeknek, akik eljöttek, hogy együtt ünnepelhessünk ezen a szép napon. A műsor után ezt át is adták nekik, hogy aztán örömtől kipirult arccal fussanak vissza a karácsonyfához ajándékot bontani.

Ezután kezdődött az önfeledt játék, külön boldogság volt minden gyereknek, hogy az új játékokat szüleikkel próbálhatták ki először. A délelőtt végén minden visszakerült a karácsonyfa alá, hogy az újesztendőben tovább játszhassunk vele!

Reméljük, hogy az adventi várakozás végén minden családban áldott, örömteli volt a karácsony, és az örömünket, szeretetünket nem felejtjük el továbbadni embertársaink felé is!

Mancherné Benke Borbála