Káposztafeszt Vecsésen

Kedves Barátaink,

2013. szeptember 22-én vasárnap Vecsésen ismét megrendezésre kerül a nagysikerű Káposztafeszt, melynek keretében a Bálint Ágnes Emlékház is az ünnep egyik helyszíne lesz.

A fő helyszínnel, a vecsési Epressel egy mesebeli kisvonat küllemű busz köti majd össze, amely az Epres, az Emlékház és a vecsési Tájház között forog.

Kérjük az óvó néniket, tanító néniket, hogy juttassák el a gyerekekhez az Emlékház mellékletben elküldött programját, amelyre nagy szeretettel várjuk mind a gyerekeket, mind a gyermek-lelkű felnőtteket!

Üdvözlettel

Németh Ágnes

A Bálint Ágnes Emlékház programja a Káposztafeszten a Szervezőbizottság támogatásával:

 10-18 óráig lehet játszani a kertbe telepített, már megismert népi játékokkal (hordós „bika”, csirkepofozó, csigaverseny, lengőteke, stb).

11-17 óráig ismét megkapjuk a közszeretetnek örvendő két szép pónit a Dobrowitz lovasparktól! Lehet őket simogatni, és lehet lovagolni a hátukon. (A Mesefesztiválon szerzett rossz tapasztalatokon okulva most pihenőket is beiktatunk a lovak számára – ezért a közönség szíves megértését kérjük.)

12 órakor vidám vásári bábműsor kezdődik a PORTÉKA együttes előadásában, akik egyszerre báb- és élőszereplős műsorukba bevonják a gyerekeket is.

Miután közösen kijátszották magukat, pihentetőül jöhet a kedvesre átírt “Vitéz László” bábjáték, ami elmaradhatatlan része egy igazi vásárnak.

A tervezett Futrinka utca az emlékház kertjében újabb „épülettel” bővül: a Lépesméz cukrászda és Morzsa kutya háza mellett harmadiknak elkészül Mazsola és Manócska tökháza is (egyelőre a lakók nélkül)!

 Játékparkunk tovább bővül két nagy csúszdával.

 Mostantól ismét lesz igazi Frakk az emlékházban: a négyhónapos kis vizsla egyelőre még félénk, de nemsokára együtt fog bolondozni a látogató gyerekekkel.

 A Káposztafesztre való tekintettel mi is káposztás ételekkel készülünk a nálunk megéhezők számára!

13 órától ismét jár a kisvonat!

 Szeretettel várjuk a szórakozni vágyó gyerekeket és felnőtteket!

                                                                                                         Németh Ágnes