Irány a Tropicarium!

Izgatottan vártuk a Tropicariumi kirándulás napját a Bambi, nagy-középső csoportos gyerekekkel.

Mivel fogunk utazni? Lesznek cápák? Él még az óriási aligátor? Záporoztak a kérdések felénk. A gyerekek izgatottsága hamar ránk ragadt.

A közös élmény, minden várakozást felülmúlt. Megnéztük, hogy a nyári horgásztúrákon milyen halakat foghatnak majd a pecások. A „trópusi esőerdőben” egy óriási zivatart követően többek között aligátorokat, papagájokat, selyemmajmokat, nagyra nőtt kígyókat láthattunk. Az óriáscsótány, a madárpók és a nyílméreg béka, más, hazánkban nem honos fajjal együtt, nagy érdeklődést váltott ki a gyerekekből. A hatalmas akváriumban cápák, ráják és különböző tengeri halak úszkáltak nagy-nagy egyetértésben. Az izgalmas utunk a rája simogatónál fejeződött be.

Azt hittük, hogy a visszaúton, minden gyerkőc álomba szenderül majd, de egy-két kivétellel nem így történt. Rövid beszélgetés után hazáig énekeltünk, verseltünk a buszon.

Ezúton szeretnénk megköszönni Béky Andreának (Hargitai Lola anyukája), hogy elkísért bennünket, kitalálta, megszervezte, finanszírozta a kirándulást, valamint Patona Borbálának (Várkonyi Tomi anyukája) a sok segítséget, amit ezen a napon nyújtott.

A közösen átélt élmények azok, melyek a csoport összetartozását erősítik, örök emlékekkel ajándékozzák meg a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Bernáth Mihályné -Bambi csoportos óvodapedagógus