Farsang az óvodában

Február harmadik hete a tavaszvárás ősi örömünnepének, a farsangnak jegyében telt az óvodában. A hét elejétől vidám dalokkal, versekkel ismerkedtek a gyerekek mind a négy csoportban. A vidám színek, változatos formák megjelenése jellemezte a vizuális tevékenységek témáját. A szorgos kezek munkájának köszönhetően csillogó-villogó papír szemüvegek, ijesztő busó állarcok és vicces ruhába öltöztetett papír bohócok díszítették a csoportszobákat, öltözőket.

A hét eseményei csütörtökre érték el tetőpontjukat, a gyerekek ezen a napon jelmezben érkeztek az óvodába. A lányok körében a hercegnők, királylányok, míg a fiúknál a szuperhősök voltak a legnépszerűbbek. A kreatív, ügyeskezű szülőknek köszönhetően sok házi készítésű jelmezben is gyönyörködhettünk (süni, páva, sárkány, denevér, indián, csiga, dinoszaurusz), amiknek mindig különösen örülünk.

A délelőtt különleges programja volt az óvónénik dramatikus játéka, melynek során a Brémai muzsikusok című mesét adtuk elő a gyerekeknek. Az őszinte gyermekkacaj és taps volt a jutalma nevelő közösségünknek a nem mindennapi előadásért. A dramatizálást közös tánc és mulatság követte.

A nap folytatásában versenyjátékok, mókás ügyességi játékok tették emlékezetessé a napot.

Az elmúlt évek hagyományaival ellentétben az óvodások jelmezes, álarcos maskarázása nem ért véget egy nap alatt. A pénteki napon is lehetőséget biztosítottunk a jelmezbe bújásra, a móka és kacagás jellemezte ezt a napot is.

A telet elijesztő jelmezek, különleges vidám játékok mellett a nagy evéseknek-ivásoknak is mágikus jelentősége volt ezeken a napokon, amivel az ébredező természetet is hasonló bőségre késztettük. Ezúton is köszönjük a konyhai dolgozóknak, hogy a farsang jellemző étele, a fánk sem hiányzott az asztalról, amelynek elfogyasztásától szintén a következő év bőségét reméljük.

Bízunk benne, hogy farsangi mulatságunkkal sikerült elijesztenünk a telet és hamarosan megérkezik a várva várt tavasz.

Benka Krisztina