Évzáró Ünnepség a Kiscsoportban

Ovis évzáró a kiscsoportban, 2013

Ragyogó májusi napra ébredtünk. Lujzika lányom izgatottan próbálgatta szép ruhácskáit. Életének fontos eseményéhez értünk. Eltelt egy év, évzáróra készült kis társaival.

Éva néni és Bori néni kedves mosollyal, tárt karokkal várta a kicsiket, akik szebbnél szebb ünneplőruhában érkeztek az oviba. Azután izgatottan bújtak jelmezükbe: egy szempillantás alatt változtak át pompás pillangókká, színes virágokká. A büszke anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák pedig kíváncsian leskelődtek a művészöltözővé alakult szomszédos csoportszobába: vajon mire ez a nagy készülődés, hogyan szerepelnek majd csemetéink, mivel kedveskednek nekünk?

És akkor elkezdődött a műsor. Kedves dalok, bájos pici léptek, kecses táncok követték egymást. Izgalomnak nyoma sem volt már, hiszen az óvó nénik és dadus nénik mosolygó arccal, egy-egy segítő mozdulattal igazi kis színészekké varázsolták el a kis ovisokat. Lelkes előadásukban feleleveníthettük a Három pillangó meséjét és gyermekkorunk elfeledett mondókáit, verseit. Ámulva hallgattuk a felcsendülő német népdalokat is.

A kedves kis műsor láttán talán egy kis időre mi is gyermekké váltunk ezen a napon.

Jóleső érzés volt látnunk gyermekeinket a szerető kezek között egyre jobban kiteljesedni. Ezúton is köszönjük Éva néni, Bori néni, Marika néni és Ani néni egész éves odaadó munkáját és szeretetét!

Hertel Katalin,  szülő