Etyeki kirándulás, azaz honnan kerül a tej a dobozba?

Etyeki kirándulás, azaz honnan kerül a tej a dobozba?

Április 25-én pénteken borongós napra ébredtünk, a budajenői óvodások izgulva kérdezgették: Óvó néni,  esőben is megyünk kirándulni?

Reggeli után a Bambi és a Misi Mókus csoportosok az óvoda előtt várták, vajon melyik irányból érkezik a busz?  Utazás közben énekelve, nézelődve, ismerős helyeket keresgélve gyorsan telt az idő, hamar megérkeztünk az Ödön- majorhoz, mely előtt a gyerekek itt is, ott is szabadon legelésző teheneket vettek észre, fehéret, feketét, tarkát… A kiránduláson először az 1-2 napos bocikat,majd  a pár heteseket, az anyukákat, végül a tejet adó teheneket nézhettük meg. Kísérőnk türelmesen válaszolt a gyerekek kérdéseire, és az életkorukhoz igazodva mesélt a tehenészet mindennapjairól. A bocik félénken, kicsit megriadva nézték az élénk gyereksereget, de volt olyan, amelyik a fejét nyújtogatva várta, hogy az apró kezek megsimogassák. Nem mindennapi látvány volt a nagyistálló, több száz tehénnel, és az óriási tartályok telis-tele friss tejjel, amibe létráról kukucskálhattak be a gyerekek. Nagy élmény volt megnézni, honnan kerül a tej a poharunkba.
Köszönjük a tehenészetnek, a kirándulást szervező szülőnek a lehetőséget, hogy eljöhettünk, és a Túró Gyurit, mely a keddi „Bocis kocsival” érkezik meg az ovisokhoz.

Vén Erika, Bambi csoportos óvodapedagógus