Dióünnep 2013. – Élménybeszámoló

Kedves gyerekek, szülők , nagyszülők, pedagógusok és résztvevők!

2013. október 05-én a Szülők Óvodai Szervezetének szervezésében került  megrendezésre  a már hagyományként szereplő Dió Ünnep.

Dióünnep

Az őszi idő beköszöntével a különböző termések, gesztenye, makk, dió beérett és potyogni kezdett a fáról.

Az immár hagyománnyá vált dióünnep október 5-én szombaton idén is megrendezésre került a Művelődési házban. A gyerekekkel egész héten erre az eseményre készültünk az óvodában.

Sétáink során kis kosarakba szedtük össze a diót és gesztenyét. A dióbelet elrágcsáltuk a héját pedig félbe szedve külön gyűjtöttük, hogy felhasználhassuk különböző diódíszek készítéséhez. Diós versekkel, mondókákkal, énekekkel készültünk. Mind a négy csoport óriási diófákat készített különböző technikákkal, hogy azzal dekorálhassuk a Művelődési ház falait. Lelkes szülők őszi levélfüzéreket, papírsárkányokat készítettek, hogy ezzel is hangulatosabbá varázsolják a helyszínt.

Végre elérkezett a várva-várt szombati nap. Minden gyerek gyűjthette a pecséteket, amit különböző ajándékokra válthattak be. Pecsét járt a különböző ügyességi játékokért. Ki lehetett próbálni, hogyan tudnak célba dobni dióval, játszhattak ugróiskolát, egyensúlyozhattak ping-pong ütőn diószemeket vagy egy seprű segítségével juttathatták célba a diókat. Jó reflexre volt szükség ahhoz, hogy a csövön kiguruló diót egy kalapácsütéssel eltalálják.

A kézműves asztaloknál dióállatkát, kishajót, virágkosarat készíthettek a szorgos kis kezek, minden alkotáshoz dióhéjakat használtunk fel.

Érdemes volt a süteménysütő versenyre is benevezni, mert minden diós sütiért két pecsét járt. Minden résztvevő kóstolhatott és szavazhatott a legjobban sikerült édességre.

A jó hangulatról az Áldás együttes gondoskodott, akik igazi hagyományőrző népzenével varázsolták el a gyerekeket és a felnőtteket. Kicsi és nagy együtt ropta a táncot és énekelte a népdalokat.

A nap végén mindenki sok élménnyel, diós dísszel és ajándékkal gazdagabban térhetett haza, aki pedig nem jött el az sajnálhatja, hogy kimaradt egy tartalmas és színes programból.

 Mancherné Benke Borbála

Kérjük, hogy írják meg és  küldjék meg részünkre a Dió Ünnep élménybeszámolóját, értékelését,  hogy megoszthassuk azt, illetve a jövőévi szervezésnél az észrevételeket figyelembe vehessük.

A szervező Szósz köszönettel tartozik a megvalósításban való részvételükért, segítségükért a következőknek:

  • Topi Játszóház, Telki részére a felajánlott 5 db ingyenes belépőért
  • A süteményt sütőknek
  • A “Minden ami Dió” kiállításra benevezettnek
  • Hegyaljai Tündének külön köszönet a meseszép dekorációért és az igényes kézműves termékekért
  • Az óvoda dolgozóinak – előkészítésért, bonyolításért, aktív részvételért
  • minden segítőnek
  • és a megjelenteknek a jó kedvért és jó hangulatért.

A program előkészítése, lebonyolítása a SzÓSz vállalása volt, valamint a szervezet finanszírozta a programokat és a szükséges eszközöket.

Egy kis érdekesség és hasznos tudnivalók a DIÓról

Fényképek hamarosan a Galériában!

SZÓSZ –Szülők Óvodai Szervezete, Budajenő

szosz.budajeno@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!