Tag Archives: tánc

Dióünnep 2014

„Erre csörög a dió, …”  Dióünnep az óvodában

Hagyományokhoz híven idei évben is megrendezésre kerül a dióünnep – igaz egy kis egy kis csavarral- annak érdekében, hogy minden ovis részt vehessen rajta és kedves élményekkel legyen gazdagabb.

Szeptember utolsó hetében az oviban a mindennapokat átszövi a dió és a vele való foglalatosság, amit a pénteki napon (2014. október 3.) egy vidám, játékos, zenés nap fog lezárni és emlékezetessé tenni.

Ennek helyszíne az óvoda és annak udvara lesz.

 

Programok

 9:15- Óvónénik bábelőadása

   Gyümölcs evés, ivás

10 órától Táncház Györgyi nénivel és Tünde nénivel

10:30-tól ügyességi játékok pecsétgyűjtéssel egybekötve –nyeremények

12 órakor ebéd, ebéd után kiscsoportban alvás

13 órától kézműveskedés

14:45 uzsonna

15:30 Napvirág Zenekar koncertje – A koncertre szeretettel várjuk a szülőket és a testvéreket is!

————————————–

Kedves Szülők,

Hagyományokhoz híven idei évben is megrendezésre kerül a Dióünnep.

Sok-sok színes, vidám ügyességi játékra is sor fog kerülni, ahol a gyerekek pecséteket gyűjtenek és megfelelő számú pecsét után ajándékot fognak kapni.

Kérjük, hogy ezen ajándékokkal – újszerű, otthon már megúnt, leselejtezett, de még használható játékokkal, íróeszközökkel, esetleg mesekönyvekkel, kisebb ajándéktárgyakkal – támogassátok a nyereményosztást. Ezen felajánlásokat kérjük az óvó néniknek
2014. október 02-val, csütörtöki nappal bezárólag adjátok át.

A gyerekek nevében előre is köszönettel:

Szülők Óvodai Szövetsége

 

Ovisok tavasza – 2014.04.04.

Ovisok tavasza

Az óvodában már hetek óta április első péntekjére készültünk. Ezen a verőfényes tavaszi napon rendeztük meg az „Ovisok tavaszát”.

Mindenki egy színes árvácskával, százszorszéppel érkezett és a sok virágnak közösen kerestünk helyet az óvoda udvarán, ezzel is jelezve, hogy a tavasz megérkezett a budajenői óvodába.

Délelőtt a Fabatka bábszínház meséit nézhették meg a gyerekek. Csillogó szemmel figyelték a sündisznócska és a medve kalandjait. Az előadás végén a mese szereplői útra keltek a teremben és mindenki közelről is megcsodálhatta őket, a bátrabbak meg is simogathatták a kedvencüket.

A friss levegőn zenére tornáztunk az egyik anyuka, Patona Borbála irányításával. Ezt követően kezdődtek a színes kézműves programok. Készíthettek papírforgót, fűzhettek gyöngyből karkötőt, nyakláncot, virágmagokat ültethettek üres műanyagpalackokba, mint egy kis „üvegházba” vagy nyuszit barkácsolhattak fakanálból a gyerekek. Különleges élményt jelentett, hogy szabadon járhattak át a csoportokon és mindenhol tevékenykedhettek valamit.

A legnagyobb sikere a csillámtetoválásnak volt. Hosszú sorok kígyóztak, hogy kaphassanak egy csillogó pillangót, kutyust, cápát vagy csiga-bigát a kezükre.

Ebéd után aztán folytatódott a tavaszi nap, a nagyobbak örömére alvás nélkül. A két kisebb csoport a kisudvaron, a két nagyobb pedig a játszó udvaron ültette el a virágpalántákat ládákba és a kiskertekbe. A gyerekeknek legjobban a locsolás tetszett, alig győztük a kis locsolókannákat újratölteni vízzel.

Az ültetésben már az aktívabb, lelkesebb szülők is részt vettek, segítettek színesebbé varázsolni az óvoda udvarát.

A napot a Napvirág zenekar koncertje zárta. Kicsik és nagyok, szülők és testvérek együtt táncoltak, énekeltek. A koncert egy igazán vidám lezárása volt egy madárcsicsergéses, igazi tavaszi napnak.

Köszönjük szépen a szervezésben, lebonyolításban részt vevő szülők segítségét!

Mancherné Benke Borbála, óvodapedagógus

Képek a Galériában

Nemzetiségi nap az óvodában

Nemzetiségi nap az óvodában

Budajenő – Jeine magyarok és svábok. Békés együttélés immár évszázadok óta. Mi szolgáltatná ezt jobban, mint a közös ünneplés, hiszen ünnepelni mindenki szeret. Visszatérni a régmúlthoz, a gyökerekhez, az ősökhöz tanulságos kirándulás. S ha mindezt már óvodás korban megtesszük gyermekeinkkel, olyan felnőtté válhatnak, akik tisztelik az egykori falut, értékeit, szokásait.

Ennek jegyében tartottuk óvodánkban a nemzetiségi napot. Készültünk rá sokat, lelkesen. Mindannyian elsétáltunk Joli nénihez, megcsodáltuk a tornácos sváb házát. Sok ovisunk öltött szép népviseletet .A  nagycsoportosok sváb táncot adtak elő. Vonzotta a szemet a lányok hagyományos hajviselete, szállt a kék szalag a hajfonatokon, mint egykoron. A fiúk kalapján rozmaring illatozott, akár csak a régi sváb bálokon. Az óvónéniket az a megtiszteltetés érte, hogy eredeti sváb viseletbe öltözve ünnepelhettek.
Köszönet illeti ezért Reisner Katit, aki a féltett holmikat szívesen kölcsönadta. Köszönjük a Ringlein tánccsoportnak, hogy gyerekkori táncos ruháikat megosztották velünk ezen a napon.

Köszönet minden konyhai dolgozónak is, akik a délelőttöt lezáró sváb ebédet pl. a Spätzle-t elkészítették.

Az óvoda első nemzetiségi napja sramli zene hallgatásával,régi képek nézegetésével zárult.

Mancherné Benke Borbála

Diótörő mesebalett

Kedves Szülők!

2013. december 17-én (kedden) a Diótörő című mesebalett előadást nézzük meg Nagykovácsiban az Amerikai Nemzetközi Iskola színháztermében a Bambi és a Misimókus csoportba járó gyermekekkel.

Ezen a napon minden gyermek 3/4 8-ra érkezzen meg.

A csoportok ebédre visszaérkeznek az óvodába.

Az előadás díja és a buszktg csoportpénzből kerül kifizetésre.

Csajkovszkij: A Diótörő mesebalett két felvonásban 
E. T. A. Hoffmann meséje nyomán a koreográfiát készítette: SZABADI EDIT, Liszt-díjas, Érdemes Művész.
Előadják az Isadora balett tánccsoport növendékei.
Helyszín: Nagykovácsi Amerikai Nemzetközi Iskola színházterme.
 

Részletek és képek

 
 

Pántlika Gyermektánccsoport jubileumi gálaműsora

15 éves a Budajenői Pántlika Gyermektánccsoport és művészeti vezetője, Dalosné Kovács Györgyi 35 éve kezdte táncos pályafutását.

2013. május 5-én a Hagyományok Házában jubileumi gálaműsorral ünnepelhette meg a Budajenői Pántlika Gyermektánccsoport fennállásának 15 éves évfordulóját.

Méltó környezetben, telt ház előtt adhattuk elő a táncainkat. A kalotaszegi és tyukodi szóló számok mellett a Pántlika Gyermektánccsoport dunántúli üveges, botos tánca, majd zempléni mulatsága, az énekes lányok Galga menti dalcsokra meghozta a vastapsot. A színpadon négy generáció tagjai táncoltak a Rojtos együttes és Kovács Tünde, valamint a Tabulatúra együttes muzsikájára. A Budajenő-Telki Székelytársulat felcsíki, majd marosszéki táncokat mutatott be. Visszajöttek közénk az alapító Pántlikás tagok is, akik eredeti moldvai öltözékben előadott dalaikkal és táncaikkal tovább emelték az est fényét. A fináléban kicsik és nagyok együttes produkciója fergeteges befejezése volt a műsornak.

Köszönjük a Tánccsoport nevében is mindenkinek, aki a 15 év alatt velünk tartott és támogatott!

Kovács Györgyi, Kovács Tünde

MEGHÍVÓ a Pántlika Gyermektánccsoport jubileumi gálaestjére

Meghívó

meghivo_pantlika

MEGHÍVÓ a Pántlika Gyermektánccsoport jubileumi gálaestjére

Kolompos koncert

Az óvodások április 17-én, szerdán a Kolompos együttes tavaszi műsorán vehettek részt a Művelődési Házban.

A jó hangulatú, vidám, játékos, néptáncos-zenés „mulatság” élő zenével teljesen elvarázsolta a gyermekeket. Tavaszköszöntő, naphívogató, esőcsalogató dalokkal igyekeztek siettetni a természet újjászületését, melyet különböző mozgással kísértek a gyerekek. A kiszézéssel is megismerkedhettek az óvodások, és a „megkésett húsvéti locsolkodás” sem maradhatott el. Az együttes műsorába beépített tréfákkal tette színesebbé az előadást, melyen nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is jól mulattak. Közös táncolással zártuk a vidám délelőttöt.

 Éhleiter Tünde

Nagyszerű hangulatban mulattak és ropták a táncot, melyről készült fényképeket a Galériában lehet megtekinteni bejelentkezést követően.