Tag Archives: mikulás

Mikulás – 2018. december


„Kandikál az esti csillag az ég kapujából
Elindul a jó mikulás, szép tündérországból.

Esti csillag, te szép csillag, hintsd fényed útjára ,
Rátaláljon minden gyermek kicsiny ablakára.”

December 6-át minden gyermek kitörő örömmel és lelkesedéssel várja, reménykedve abban, hogy a Mikulás meglepetése várja reggel az ablakban.

Ezen a napon óvodánkban is tetőfokára hágott az izgalom. Vajon az idén is ellátogat hozzánk? Vagy sok munkája miatt most csak a manóit küldi hozzánk? A gyerekek mindent megtettek a méltó fogadtatás érdekében.

Az öltözőket és csoportszobákat az alkalomhoz illő pirosra festett Mikulás csizmák és színes rajzok díszítették. A csoportok versekkel, énekekkel készültek a fogadására. A kiscsoportosok még levelet is kaptak tőle, ami okot adott a bizakodásra.

Csendben füleltek, hogy mikor hallják cipője koppanását, csengője hangját. Mikor végre

megérkezett, öröm csillant meg a szemekben és hirtelen mindenki angyallá változva, megszeppenten ült a helyén. Izgatottan várták, hogy mikor szólítja őket a Mikulás magához, hogy végre átvehessék a méltán megérdemelt ajándékot. Megígérték, hogy jó gyerekek lesznek. A Mikulás pedig azt, hogy jövőre is ellátogat hozzájuk. A kapott csomagokat, mint féltett kincset szorította kezébe minden gyermek.

A konyhás nénik sem maradtak ki az ajándékozásból. A Mikuláshoz is eljutott a finom ebédek híre.

Bernáth Mihályné óvodapedagógus

2012. dec. 06. Mikulás

2012. December 6-án Szent Miklós napján idén is ellátogatott óvodánkba a Mikulás.

A legkisebbektől a legnagyobbakig minden gyerek versekkel, énekekkel várta és olyan is akadt, aki rajzzal kedveskedett az „öregnek”.

A várva várt ajándékcsomagok is előkerültek a zsákjából, amit a kisebbek megszeppenve, a nagyobbak már kicsit bátrabban vettek át.

Mikulás