Tag Archives: bábozás

Mese ölelése az óvodában

Mese ölelése az óvodában

Napjainkban, amikor a televíziótól, számítógépes játékoktól harsognak mindennapjaink, jó érzés leülni és meghallgatni egy mesét Erdélyországból, olyan mesélőtől, kinek hangja az egész falut „átéri”. Csernik Szende néninek nem csak a neve különleges, hanem ő maga is az, meséjével ölelt át minket az óvodában, egy esős februári napon. Mezítláb érkezett, erdőt, mezőt rejtő szoknyájában és elvarázsolta a pulyákat egészen Székelyföldre a farkasok közé, majd egy kis erdei faluba, ahol mindent beborít a kása és már csak a furfangos eszünkre számíthatunk. Mondókáztunk, varázsoltunk, sokat nevettünk.

Köszönjük az élményt!

Vén Erika, Bambik óvó nénije

Ovisok tavasza – 2014.04.04.

Ovisok tavasza

Az óvodában már hetek óta április első péntekjére készültünk. Ezen a verőfényes tavaszi napon rendeztük meg az „Ovisok tavaszát”.

Mindenki egy színes árvácskával, százszorszéppel érkezett és a sok virágnak közösen kerestünk helyet az óvoda udvarán, ezzel is jelezve, hogy a tavasz megérkezett a budajenői óvodába.

Délelőtt a Fabatka bábszínház meséit nézhették meg a gyerekek. Csillogó szemmel figyelték a sündisznócska és a medve kalandjait. Az előadás végén a mese szereplői útra keltek a teremben és mindenki közelről is megcsodálhatta őket, a bátrabbak meg is simogathatták a kedvencüket.

A friss levegőn zenére tornáztunk az egyik anyuka, Patona Borbála irányításával. Ezt követően kezdődtek a színes kézműves programok. Készíthettek papírforgót, fűzhettek gyöngyből karkötőt, nyakláncot, virágmagokat ültethettek üres műanyagpalackokba, mint egy kis „üvegházba” vagy nyuszit barkácsolhattak fakanálból a gyerekek. Különleges élményt jelentett, hogy szabadon járhattak át a csoportokon és mindenhol tevékenykedhettek valamit.

A legnagyobb sikere a csillámtetoválásnak volt. Hosszú sorok kígyóztak, hogy kaphassanak egy csillogó pillangót, kutyust, cápát vagy csiga-bigát a kezükre.

Ebéd után aztán folytatódott a tavaszi nap, a nagyobbak örömére alvás nélkül. A két kisebb csoport a kisudvaron, a két nagyobb pedig a játszó udvaron ültette el a virágpalántákat ládákba és a kiskertekbe. A gyerekeknek legjobban a locsolás tetszett, alig győztük a kis locsolókannákat újratölteni vízzel.

Az ültetésben már az aktívabb, lelkesebb szülők is részt vettek, segítettek színesebbé varázsolni az óvoda udvarát.

A napot a Napvirág zenekar koncertje zárta. Kicsik és nagyok, szülők és testvérek együtt táncoltak, énekeltek. A koncert egy igazán vidám lezárása volt egy madárcsicsergéses, igazi tavaszi napnak.

Köszönjük szépen a szervezésben, lebonyolításban részt vevő szülők segítségét!

Mancherné Benke Borbála, óvodapedagógus

Képek a Galériában

BUNDÁS BOCSOK FARSANGJA – Bábszínház a TOPI Játszóházban!

Ismét lesz BÁBSZÍNHÁZ a Telki TOPI  Játszóházban!!! interaktív FARSANGI BÁBSZÍNHÁZ, ami biztosan nagyon fog tetszeni!!!


Egy fantasztikus ÚJ társaságot hívtunk meg, akik már január közepén óriási sikerrel játszottak nálunk ! 🙂
Aranyos és vidám díszletekkel (paraván mögül) és nagyon kedves bábokkal készülnek és jönnek hozzánk. 🙂

Nagyon tanulságos és aranyos kb. 30-35 perces mesét fognak elbábozni, amibe bevonják a gyerekeket is és amit nem érdemes kihagyni, ha jól akarsz szórakozni.

Az új előadásuk címe: BUNDÁS BOCSOK FARSANGJA   

HA VAN KEDVED, GYERE TE IS FARSANGI JELMEZBEN! a LEGSZEBBEKET DÍJAZZUK. 🙂

Utána lehet rajzolni, játszani és kávézni egészen ebédig.

Időpont: 2014. február 16. vasárnap 10:00 óra

Természetesen az előadás után még lehetőségetek lesz egy jó nagyot játszani. A szülőknek meg beszélgetni, kávézni, stb.

A kedvezményes belépő 2.500 Ft, ami 2,5 órára szól, tehát éppen csak drágább, mintha csak simán játszanál 1,5 órát. 🙂
(A testvére(i)d kapnak most is 10% kedvezményt!)
A belépő jegy 1 gyermek és 1 felnőtt belépésére érvényes. Amennyiben két felnőtt hoz egy gyermeket, akkor 900 Ft kiegészítést kérünk.

A jegyeket most is CSAK ELŐVÉTELBEN lehet megvenni, amíg van.

Szeretettel várunk a Topi Sárkány Játszóházba!

Üdvözlettel:

Topi Sárkány Játszóház
2089 Telki, Kórház fasor 24. (a Szolgáltatóházban)

www.jatszohaz.eu E-mail: topi@jatszohaz.eu Tel: 06-70-648-9696

FRISS HÍREK: http://www.facebook.com/topisarkany.telki

Nyitva:Hétfő: 16:00 – 19:00 Kedd – Vasárnap 9:00 – 19:00

2013. márc. 04. Fabula Bábszínház látogatás

2013. március 04-én hétfőn Budapestre a Fabula Bábszínházba  látogatott el a Bambi csoport a Micimackó csoporttal közösen és a Mazsola című zenés bábjátékot tekintették meg. Az un. „szobaszínházban” kb 50 férőhely van, ezért ezen az előadáson csak a mi óvodásaink vettek részt.

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes
eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálták.

A színpad közelségétől fogva az előadás bensőséges volt, melybe a gyerekeket is bevonták a „bábok” egy-egy énekkel, mozgással.

Szereplők: Mazsola, Manócska, Egérke, Fülöpke, Varjú bácsi, Kismadarak

http://www.fabulababszinhaz.hu/index.php/mazsola

 

 

 

 

2013. március 01. Budapest Bábszínház

Március elsején a nagy-középsős és a nagycsoportos óvodásaink a Budapest Bábszínházba látogattak el, ahol az Óz, a nagy varázsló című előadást nézték meg.

A busszal való utazás nagy élményt jelentett a számukra. A gyerekek énekeltek, közben ámulatba ejtette őket egy-egy villamos, a Duna hídon való átkelés és a Budai-hegy alatti alagút látványa.

A színház nem volt ismeretlen számukra, az előző nevelési évben már jártunk itt.

A zenés bábelőadást nagyon élvezték a gyerekek. A bábok, a zenei hatás teljesen „elvarázsolta” őket. Egy-egy visszatérő dalt az előadás vége felé már ők maguk is énekelgették. Az előadás szünetében a szokásos napi gyümölcsöt jóízűen ették a gyerekek.

Visszafelé az úton a fáradtság miatt többen elaludtak, az ebédet jóízűen fogyasztották el a gyerekek.

2013. január 23. Bábszínház

Óvodásaink  ismét bábszínházi élménnyel lettek gazdagabbak.

2013. január 23-án szerdán járt óvodánkban a Kezes-lábas Bábszínház az Évszakok című műsorával és kedves emléket hagytak a kicsi szívekben.

Micimackó és Bambi csoport együtt 09:30 órás kezdéssel , majd ezt követően a Pillangó és Misimókus csoportok is összevontan tekinthették meg a bábműsort, mely nagyon aranyos  és tartalmas előadás – bábozás (ruhadarabokból, anyagokból rögtönzött bábok)  közben versek, énekek gitárral kísérve az évszakok körforgásának bemutatásával. A Rendező:  Honti György: Jászai-díjas színész, rendező, drámapedagógus.

http://babaszinhaz.hu/