Betekintés a kiscsoport hétköznapjaiba

Betekintés a kiscsoport hétköznapjaiba

Április második hetében nyílt hetet tartott a Pillangó csoport.

A legtöbb „kiscsoportos” szülő izgatottan várta, hogy ha csak pár órára is, de betekintést nyerhessen az óvoda legkisebbjeinek mindennapjaiba.

A nap kötetlen játékkal kezdődött, amibe a szülők is bekapcsolódhattak, a kicsik megmutathatták kedvenc játékaikat, kedvenc játszóhelyüket a barátságos, vidám hangulatú csoportszobában.

Majd szinte varázsütésre a gyerekek abbahagyták a játékot és a rajzolást, és Barbara néni kedves kis dalára kezdték elpakolni a játékokat, majd sorban leültek a szőnyegre.

Minden nap más és más foglalkozást tartott Barbara néni, kezdve a külső világ tevékeny megismerésével, játékos testnevelésen át, az énekkel, a néptánccal. Pénteken az óvó néni látványos mesélése és az azt követő közös színezés zárta a sort.

Örömmel láthattuk, hogy a gyerekek, bár még csak nemrég kezdték az ovit, milyen bátran énekelnek egyedül, ügyesen, párban „ropják” a táncot Györgyi néniékkel, és milyen sok mondókát, éneket ismernek már, nem csak magyarul, hanem németül is, Bori néninek hála!

A délelőtt második felében a foglalkozások befejeztével a lelkes kis csapat fáradtan, de jóízűen fogyasztotta el a finom gyümölcsöket, amiket Emőke néni tálalt nekik, majd önfeledt játék következett a délelőtt hátralévő részében az udvaron.

Édesanyaként nagyon hálás vagyok (és ezzel gondolom a többi szülőtársam is egyetért) az óvó néniknek, dadusoknak, hogy ilyen nyugodt, barátságos légkörben tölthetik gyermekeink az ovis éveiket.

Egy „kiscsoportos” Édesanya